Bakgrunn

Jeg er født i 1969, et barn av biblioteket (den gang man leste bøker av papir), og oppvokst i reklamebyråer og forlag i Stavanger. I 1988 var jeg russ, og startet mitt eget reklamebyrå, før jeg flyttet til Oslo i 1997. Leo Burnett var Norges feteste reklamebyrå, oppblåst av ambisjoner og bygget på skjeletter i skapene. Jeg sa takk for meg før byrået imploderte, og jobbet frilans for andre byråer frem til jeg startet Snitt Film. Min første produksjon, "Min Datter Terroristen" vant Gullruten for beste dokumentar i 2010. Jeg har vekselvis jobbet med reklame og film de siste 15 årene.


Effektiv fortellerglede

Enten jeg jobber som designer, tekstforfatter, fotograf eller regissør, er målet å formidle, bevege, røre, forandre eller overraske - helst alt på en gang. Jeg liker å veksle mellom fagområder, og ønsker å kunne mye om hvert felt for å kunne bruke det beste. Når jeg lager film, bruker jeg erfaringene fra det høye tempoet i reklamebransjen for å bli mer effektiv, og når jeg lager reklame, bruker jeg erfaringene fra filmbransjen for å fortelle bedre historier.

Jeg ønsker å etterlate verden i bedre stand enn jeg fant den, og det har ført til at jeg etterhvert sier nei til enkelte typer jobber.

 

Opptak i Kabul for Røde Kors, med TV2s Mah-Rukh Ali

 

Når jeg først tar et oppdrag, er jeg intenst lojal og satser alt på at resultatet skal bli best mulig. Jeg ønsker å strekke rammene så langt det går, for å unngå gjennomsnittlighet og ende opp med resultater som får folk til å sperre opp øynene. Aller best fungerer det når oppdragsgiver også ønsker ekstraordinære resultater.